Būtisks punkts saimniecības ekonomiskajā dzīvotspējā ir lopbarības pamatproduktu kvalitāte. Augstas kvalitātes skābbarības ļauj iegūt vairāk piena no pamata barības un tādējādi ietaupīt uz olbaltumvielu un enerģijas koncentrātiem. Katrā saimniecībā ir ļoti svarīgi nodrošināt labu skābbarības kvalitāti, tāpēc mēs kopā ar SANO esam sagatavojuši svarīgākos padomus augstas kvalitātes skābbarības sagatavošanai
Padomi, kā pārvaldīt ražas novākšanu un uzglabāšanu:
- jāizvēlas optimāls pļaušanas un novākšanas laiks;
- jāizvēlas optimālais pļaušanas augstums;
- jāizvēlas optimālā apvītināšanas pakāpe (zāles skābbarībai);
- noregulējiet optimālo smalcināšanas garumu;
- izvairieties no barības piesārņojuma (palielinot neapstrādāto pelnu saturu) izvēloties vālošanas/savākšanas tehniku;
- pārliecinieties, ka tranšejā materiāls ir pietiekami sablīvēts. Blīvējiet 20 līdz 30 minūtes pēc tranšejas piepildīšanas.
- Pārliecinieties, ka ražas novākšanai un uzglabāšanai nav nepieciešams pārāk ilgs laiks, lai izvairītos no barības vielu zuduma;
- uzreiz pēc tranšejas piepildīšanas nosedziet to un kārtīgi nostiepiet pārsega plēvi;
- izmantojiet skābbarības konservantus, lai uzlabotu saglabāšanas panākumus.
Padomi skābbarības pārvaldībā:
- skābbarību uzglabājiet noslēgtu 6 līdz 8 nedēļas pēc pārklāšanas, lai panāktu optimālu saglabāšanu un izvairītos no atkārtotas karšanas;
- neatsedziet pārklājošo plēvi tālāk nekā nepieciešams, lai skābeklis neiekļūst augšējā slānī;
- nostipriniet plēvi virs griezuma virsmas ar smilšu maisiem vai tamlīdzīgiem smagumiem;
- nepieciešams taisns griezums, lai samazinātu atklāto barības virsmu un neveidotu gaisa kabatas;
- uzturiet skabbarības tranšejas tīras, lai izslēgtu baktēriju attīstīšanos risku;
- nedēļas barība: ziemā vismaz 1,5 m, vasarā vismaz 2,0 m.
Kukurūzas skābbarība no pašgājējsamlcinātāja, kas aprīkots ar Kemper ProfiCrackerTM placinātāju.
Kāpēc Sano skābbarības piedevas sauc par Labacsil® ?
Visi Sano konservanti skābbarības gatavošanai ietilpst preču kategorijā Labacsil®. Vārds aizgūts no Lactobacillus - pienskābes baktērijas, tādējādi izceļot vienu no svarīgākajām Sano skābbarības piedevu sastāvdaļām. Neatkarīgi vai tā ir zāles skābbarība, kukurūzas skābbarība, mazs vai liels apjoms - ar plašo skābbarības piedevu klāstu Sano piedāvās pareizo produktu jebkurai saimniecībai.
Labacsil® zāles skābbarībai
Zāles skābbarība parasti ir sarežģītāk konservējama, jo olbaltumvielu saturs ir lielāks, tāpēc svarīgi ir palielināt pienskābi ražojošo baktēriju skaitu. Labacsil® ir īpaši izstrādāta piedeva zāles skābbarībai. Labacsil® produktā ietilpstošās baktērijas no pieciem dažādiem celmiem homofermentatīvo pienskābes baktēriju grupā ātri pazeminās pH vērtību un veicinās nepieciešamo skābo vidi. Tās nomāks fermentācijas kaitēkļus un samazinās zaudējumus.
Labacsil Duo® drošības kombinācija
Atkārtota uzsilšana ir bieži sastopama problēma skābbarības uzglabāšanas procesā. Lai to novērstu, raugi un sēnītes ir jānogalina skābēšanas procesā. Taču Kā to izdarīt?
Labacsil Duo® ir īpaša homofermentējošu pienskābes baktēriju un konservējošas skābes piedevas kombinācija. Labacsil Duo® divu sastāvdaļu kombinācija efektīvi aizsargā jūsu skābbarību no barības vielu zuduma, lopbarības sabojāšanās riska, pelējuma, alkohola un toksīnu veidošanās.
Kāpēc Labacsil Duo®? pienskābes baktērijas ir augstas veiktspējas baktērijas, kas īpaši izstrādātas skābbarības uzlabošanai.
Kāpēc Labacsil®? Skābes komponents Labacsil Duo® palīdz droši nogalināt kaitīgās baktērijas, pelējumus un raugus. Labacsil® skābe nav agresīvs, nav korozīvs, bet ļoti efektīvs līdzeklis pret fermentācijas kaitēkļiem.
Labacsil® un Labacsil Duo® ir piešķirta šādu grupu DLG kvalitātes zīme:
1.b | Fermentācijas procesa uzlabošana ar vidēji smagu vai viegli skābējamu lopbarību |
4.a |
Barības uzņemšanas uzlabošana |
4.b |
Sagremojamības uzlabošana |
4.c | Nobarošanas un ražības veiktspējas uzlabošana |
Labacsil Stabil®
Kukurūzas skābbarība ir barības vielām bagāta pamata barība un laba liellopu barības sastāvdaļa, kas tiek izmantota ar vien pašāk. Tomēr lielais cietes saturs (pārsniedz 30%) bieži noved pie otrreizējās karšanas pēc tranšejas atvēršanas. Labacsil Stabil® efektīvi palīdzēs novērst šo atkārtotu karšanu.Tajā esošās heterofermentatīvās pienskābes baktērijas ražo ne tikai pienskābi, bet arī etiķskābi, lai nomāktu raugus un pagarinātu stabilitāti gaisa ietekmē.
Piezīme: Etiķskābe veidojas laikā līdz pienskābei. Tāpēc ar Labacsil Stabil® apstrādātām skābbarības tranšejām astoņas nedēļas pirms barošanas jāpaliek slēgtām.
Labacsil Stabil® ir piešķirta 2. grupas DLG kvalitātes zīme par aerobās stabilitātes uzlabošanu.
Zāles vālošana ar ROC zāles pacēlāju ar lentas konveijeriem, kas ļauj samazināt pelnu saturu skābsienā par 25 līdz 30%, kā arī samazina smalcināšanas tehnikas nolietojumu.
Sano skābbarības piedevu pārskats
Labacsil ® |
Labacsil Duo ® |
Labacsil Trio ® |
Labacsil Stabil ® |
|
Tips | Bioloģiskā skābbarības piedeva | Kombinēts produkts |
Kombinēts produkts | Bioloģiskā skābbarības piedeva |
Aktīvās sastāvdaļas | homofermentatīvās pienskābes baktērijas |
homofermentatīvās pienskābes baktērijas + skābbarības sāls |
homofermentatīvās pienskābes baktērijas + fermenti+ skābbarības sāls |
heterofermentatīvās pienskābes baktērijas |
Galvenās piemērošanas |
Zāles skābbarība | Zāles un kukurūzas skābbarība | Lucernas skābbarība | Kukurūzas skābbarība un CCM (kukurūzas vālīšu mikss) |
Zāles skābbarība, lucernas skābbarība, kukurūzas skābbarība, mazs vai lieliels sagatavošanas daudzums - ar īpašo skābbarības piedevu koncepciju no Sano spēsim piedāvāt pareizāko produktu jebkurai saimniecībai.
Ar Sano ekspertu zināšanām Jūs vienmēr būsiet vienu soli uz priekšā. Mēs esam priecīgi Jums sniegt vēlamo informāciju un padomus par kvalitatīvas skābbarības sagatavošanu. Plašāka informācija par Sano skābbarības konservantiem mūsu mājaslapā vai konsultējoties ar SANO ekspertu:
Ilona Sirmā
+371 20226003